MENÜ
GERİ DÖN

Jeotermal Enerjili Isıtma Sistemi

 Jeotermal Isıtma Sistemleri ile diğer ısıtma sistemleri arasında çalışma prensibi olarak çok fazla bir farklılık yoktur. Bu sistemi diğerlerinden ayıran en büyük farklılık ise; akışkan sıcaklığı ve debisidir.

Jeotermal kaynak yer altı ısısını temsil etmektedir. Yer kabuğunun altında birikmiş olan sıcak su, buhar ve gazları kullanarak ısıtma sağlayan bu sistemler doğal kaynakları kullanmamız sebebiyle ekonomik ve çevreci bir sistemdir.

Jeotermal Enerji ise yeraltında oluşan bu ısının doğrudan veya dolaylı olarak yeryüzüne taşınıp kullanılabilir hale getirilmesi demektir. Jeotermal enerji; yeni, yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmeyen, ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan bir enerji türüdür.

Jeotermal kaynaklar ile elektrik enerjisi üretimi, kimyasal madde ve mineral üretimi gibi uygulamalar gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca, merkezi ısıtma ve soğutma, proses ısısı temini gibi insanların ısıl ihtiyaçlarını da sağlamaktadır. Özellikle termal otellerde ve kaplıcalarda olan kullanımı, yerli ve yabancı halka hizmet sağlayarak turizme de önemli derecede katkı sağlamıştır.