MENÜ
GERİ DÖN

Yerden Isıtma Sistemi

  Yerden ısıtma sisteminin temel prensibi; mekandaki ısı kayıplarını, zemin betonunun içerisine döşenen borulardaki sıcak su ile bitirmek ve dağıtılan ısı ile ortamın sıcaklığını arttırmaktır.

Yerden Isıtmanın uygulanacağı alanının kaba inşaat veya tadilat aşamasında olması gerekir. Bütün yerden ısıtma sistemlerinde yalıtım çok ciddi bir rol oynar. Beton içerisinde; boruların altına yerleştirdiğimiz modülasyon panelleri ile montaj işlemleri çok kısa zamanda ve çok daha güvenli yapılmaktadır. En az alt yalıtım malzemesi kadar üstüne döşenecek olan malzemenin de ısıyı geçiren bir malzeme olması önemlidir. Yerden Isıtma Sistemi yaklaşık olarak 50?C deki sıcak su ile çalışır. Bu sıcak suyu temin edebilecek her türlü cihaz sistemde kullanılabilir. Doğalgaz, kömürlü kazan, ısı pompası, elektrikli kombiler vb. gibi. Boruların döşenmesi sonucunda firmamız tarafından basınç testleri yapılır ve test cihazları ile işin teslimi yapılır.

Yerden Isıtma Sisteminde binanın tüm tabanı ısıtıcı görevi görmektedir. Çok büyük bir ısıtıcı yüzeyi oluşturulduğundan çok daha düşük sıcaklıklarla ısıtma sağlanabilmektedir. Bu da kullanılan ısıtıcı cihazlar için düşük sıcaklıkta yüksek verim elde etmemizi sağlıyor.

Daire içlerinde kullanılan radyatör ve radyatör borularının bulunmaması, mekanlarda kullanım alanını genişletir. Üstelik her daireye döşenecek olan modülasyon panelleri sayesinde katlar arasında ısı ve ses yalıtımı yapılmış olur. Direnin içerisinde, ısıtma sistemin bulunduğu odalara sıcak su iletimini sağlayan kollektörlerdeki vanalar sayesinde istediğiniz odayı ısıtmak size kalmıştır. Ayrıca evinizde yerden ısıtma sisteminin yer aldığı odalarda, ısı yayılımını engellememek adına halı, kilim gibi dekor ürünlerinin de azaltılması gerekmektedir.