MENÜ

Isıtma Sistemleri

Radyant Isıtma Sistemi
Radyant Isıtma Sistemleri ; ekonomik ve konforlu olması yönü ile sıkça tercih edilen bir sistemdir. Düşük tüketim ile yüksek verim sağlaması sebebiyle büyük alanlarda oldukça faydalıdır. Bu sistemlerin borulu ve seramik plakalı olmak üzere iki farklı çeşidi vardır. Borulu Radyant Isıtıcı Sistemi; brülör içerisinde yanan gazın, paslanmaya karşı mukavemetli ısıl işlem görmüş alüminize çelik borular içerisinde dolaşmasıyla, ısının borulara bırakması ve bu ısının yüksek yayıcılık değerine sahip reflektörler ile insanlara ve cisimlere iletmesi prensibi ile çalışır. Seramik Plakalı Radyant Isıtıcılar; tüm gövdesi dış ortam şartlarında maksimum koruma sağlayan siyah seramik kaplama paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Estetik tasarımı, rüzgar dayanımı ve kolay montaj avantajı ile açık ve kapalı alanlarda tercih edilmektedir. Radyant Sistemlerinin genellikle kullanım alanları; fabrikalar, spor salonları, kafeler, marketler; büyük depolar ve atölyeler gibi büyük ve açık mekanlardır. Açık alan ısıtmasının verimli, ekonomik ve konforlu bir şekilde yapılabilmesi için Radyant Sisteminin uygulaması konusunda yüksek tecrübe gereklidir. Isıtılacak olan mekanda gerekli olan ısının doğru bir şekilde hesaplanması ve bu ihtiyacı en verimli şekilde sağlayabilecek olan sistemin belirlenmesi gereklidir. Bu sistemlerin, çoğu ısıtma sistemi gibi kazan dairesi gerektirmemesi ve sistem bakım maliyetlerinin yüksek olmaması, tercih edilmesinde büyük etkenlerden bazılarıdır. Ayrıca; bulunduğu ortamda kısa sürede bölgesel bir ısıtma sağlaması sistemi öne çıkartan özelliklerin de başında gelir.
Detaylı İncele
Merkezi Isıtma Sistemleri
Doğalgaz rengi ve kokusu olmayan, yüksek kalorili bir gaz yakıtıdır.Yanma sonucunda karbon monoksit ve kükürt bileşikleri veya kül oluşumu gözlenmez, bu nedenle temiz bir yakıttır. Yandığında yalnızca karbondioksit ve su buharı meydana gelir. Doğalgaz, konutlarda ısıtma, sıcak kullanım suyu elde etme ve ocaklarda pişirme amaçları ile kullanılır. Merkezi ısıtma sistemi olan binalarda sıcak su ve pişirme amacı için dairelere kolon tesisatı ile doğalgaz taşınabilir. Bireysel kullanımlarda ise, istenilen amaca yönelik bir sistem kurulmaktadır. Örneğin; yalnızca ısınma ihtiyacı ise kat kaloriferi, ısınma ve sıcak su ihtiyaçları içinse kombi veya boylerli kat kaloriferi, ısınma, sıcak su ve pişirme ihtiyaçları içinse kombi veya boylerli kat kaloriferi ile birlikte ocak hattı gibi sistemler kurulabilir. Bu doğalgaz tesisatlarının kurulumu öncesinde; gerekli olan ısı miktarı hesaplanarak kullanıma en uygun olan kapasitedeki ve özelliklerdeki cihazlar belirlenir ve projelendirilir. Dairelerde doğalgaz, kullanıldıktan sonra ödenir ve her daireye ayrı gaz sayacı temin edilerek ne kadar gaz sağlandığı kolaylıkla belirlenir. Doğalgaz, depolama alanı gerektirmez, böylece kullanılacak yapılarda boş alanlar elde edilir. Yer kaplamaması, ekonomik ve konforlu olması sebebiyle; fabrika, atölye, depo, spor salonları, camiiler, seralar, cafe ve restaurantlar gibi açık veya kapalı olan büyük ortamlarda yakıt hücresi olarak kullanılabilir. Genellikle büyük alanları ısıtmak için kullanılan radyant ısıtıcılar,sıcak hava üreteçleri(Robur) gibi yüksek kapasiteli cihazlarda , daha ekonomik ve güvenli olması sebebi ile doğalgaz tercih edilmektedir.
Detaylı İncele
Yerden Isıtma Sistemi
Yerden ısıtma sisteminin temel prensibi; mekandaki ısı kayıplarını, zemin betonunun içerisine döşenen borulardaki sıcak su ile bitirmek ve dağıtılan ısı ile ortamın sıcaklığını arttırmaktır. Yerden Isıtmanın uygulanacağı alanının kaba inşaat veya tadilat aşamasında olması gerekir. Bütün yerden ısıtma sistemlerinde yalıtım çok ciddi bir rol oynar. Beton içerisinde; boruların altına yerleştirdiğimiz modülasyon panelleri ile montaj işlemleri çok kısa zamanda ve çok daha güvenli yapılmaktadır. En az alt yalıtım malzemesi kadar üstüne döşenecek olan malzemenin de ısıyı geçiren bir malzeme olması önemlidir. Yerden Isıtma Sistemi yaklaşık olarak 50?C deki sıcak su ile çalışır. Bu sıcak suyu temin edebilecek her türlü cihaz sistemde kullanılabilir. Doğalgaz, kömürlü kazan, ısı pompası, elektrikli kombiler vb. gibi. Boruların döşenmesi sonucunda firmamız tarafından basınç testleri yapılır ve test cihazları ile işin teslimi yapılır. Yerden Isıtma Sisteminde binanın tüm tabanı ısıtıcı görevi görmektedir. Çok büyük bir ısıtıcı yüzeyi oluşturulduğundan çok daha düşük sıcaklıklarla ısıtma sağlanabilmektedir. Bu da kullanılan ısıtıcı cihazlar için düşük sıcaklıkta yüksek verim elde etmemizi sağlıyor. Daire içlerinde kullanılan radyatör ve radyatör borularının bulunmaması, mekanlarda kullanım alanını genişletir. Üstelik her daireye döşenecek olan modülasyon panelleri sayesinde katlar arasında ısı ve ses yalıtımı yapılmış olur. Direnin içerisinde, ısıtma sistemin bulunduğu odalara sıcak su iletimini sağlayan kollektörlerdeki vanalar sayesinde istediğiniz odayı ısıtmak size kalmıştır. Ayrıca evinizde yerden ısıtma sisteminin yer aldığı odalarda, ısı yayılımını engellememek adına halı, kilim gibi dekor ürünlerinin de azaltılması gerekmektedir.
Detaylı İncele